Als mens zijn we opgebouwd uit cellen. En deze cellen hebben heel wat nodig om goed te kunnen functioneren. Orthomoleculaire therapie helpt jou en jouw cellen met voeding zoveel mogelijk gezonde voedingsstoffen, en zo min mogelijk schadelijke stoffen binnen te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam eerder herstelt van symptomen of ziekte, door een optimale concentratie van vitaminen, vetten, sporenelementen, eiwitten, mineralen en koolhydraten. 

Pak de regie met
orthomoleculaire therapie

Healthaholic_orthomoleculair voedingsadvies_therapie_appels

Voedingssupplementen worden ter aanvulling ingezet om je gezondheid te ondersteunen. Het vitaminen en mineralen gehalte in voeding is de afgelopen decennia fors verminderd, en dat doet ons als mens geen goed. Daarnaast hebben we meer voedingsstoffen nodig om de grote hoeveelheid aan toxinen (uitlaatgassen, gewasbeschermingsmiddelen) te detoxen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat verkeerde voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van ziekten, zoals hart- en vaatziekten, maar bijvoorbeeld ook diabetes. Hippocrates (460 - 370 v. Chr) had destijds al het volgende inzicht: "Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding". Een voorbeeld hiervan is scheurbuik: dit bleek te voorkomen én te genezen door de inname van vitamine C uit bijv. sinaasappels, tomaten of paprika's.

Voedingsupplementen en Hippocrates

Healthaholic_orthomoleculair voedingsadvies_therapie_supplementen_alternatieve geneeswijze

Alternatieve geneeswijzen

Orthomoleculaire therapie valt onder alternatieve geneeswijzen.  Echter, is er inmiddels al veel meer bekend over de effecten van voedingsstoffen op het lichaam. Steeds meer inzichten worden dan ook overgenomen in de reguliere zorg. Het meest bekende voorbeeld hiervan is het advies om foliumzuur (vitamine B11) aan te raden bij een zwangerschapswens of tijdens de zwangerschap. Een ander voorbeeld is het advies van de gezondheidsraad om vitamine D te suppleren bij kinderen onder de 4 jaar, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een getinte huidskleur. 

Orthomoleculaire therapie en jouw klachten

Benieuwd wat orthomoleculaire therapie voor jou kan betekenen?