Recept - Pastasalade grilled veggies


Een verantwoorde pasta, wie zit daar nou niet op te wachten? Ken je dat eigenlijk al; boekweitpasta? Het is een populair en gezond alternatief op glutenhoudende pasta. Boekweit is een kruidachtige plant waarvan de vruchtjes op graankorrels lijken, maar het niet zijn. Boekweit is geen graan en bevat dus geen gluten - yesss! Boekweit is rijk aan o.a. koolhydraten, vezels, vitamine B1, B6 en verschillende mineralen. Heerlijk als diner EN lunch. Ga jij dit gerecht vandaag maken?



Bereidingstijd: 45 minuten

Hoeveelheid: portie voor 4 personen

Houdbaarheid: 1 à 2 dagen - in de koelkast Benodigdheden: oven

Ingrediënten:

• 300 gr boekweitpasta - bijv. fusilli, peulvruchtenpasta of rode linzenspaghetti

• 600 gr verschillende kleuren groenten, zoals courgette, aubergine en paprika

• 3 el olijfolie

• 2 tenen knoflook

• 2 uien

• 1 volle eetlepel zeewier snippers

• 180 gr biologische pesto - op basis van olijfolie

• Peper en himalaya zeezout naar smaak

Garnering:

• 150 gr feta

• Een flinke hand geroosterde noten of zaden

• Fijngesneden zongedroogd tomaten

• Verse basilicum

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140 graden. Snijd de courgette en aubergine in 1cm dikke plakken. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de uien in partjes. Verdeel de groente gelijkmatig over een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak in een kommetje een mengsel van de uitgeperste knoflooktenen, olijfolie, peper en het zout. Bestrijk, met een kwastje, vervolgens de plakjes groenten met het mengsel. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in circa 35 minuten gaar. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing en giet deze af. Voeg de zeewier snippers, pesto en de (gegrilde) groente toe. Proef, breng verder op smaak, schenk er op het laatst nog een scheut extra vierge olijfolie over en garneer met iets van de suggesties. Voilà, de pastasalade is klaar! Lekker om koud, lauw warm of warm te eten.