Ik ben Anouck Hakvoort,

orthomoleculair voedingscoach

En ik leer jou met veel plezier en passie hoe je met de juiste voeding en lifestyle weer grip krijgt op je gezondheid.

Healthaholic_orthomoleculair voedingsadvies_therapie

In de puberteit had ik last van acné, waar ik al van alles voor had geprobeerd: van crèmes tot huidtherapie en zelfs medicatie. Ik schaamde me voor mijn huid en ik probeerde van alles, maar niks hielp langdurig. Wanneer ik stopte met de therapie of producten kwam het gewoon weer terug. Help! De zoektocht naar hoe ik mijn huid kon verbeteren en de interesse in de huid heeft mij uiteindelijk naar de opleiding huidtherapie aan de Hogeschool van Utrecht geleid, waar ik sinds 2017 ben afgestudeerd als huidtherapeut. Ondanks dat ik als huidtherapeut veel heb geleerd over hoe je aandoeningen kan verminderen door de buitenkant van de huid te behandelen, miste ik de verdieping hoe je de oorzaak van klachten aan kan pakken. Immers, komen deze klachten van binnenuit.

Healthaholic_orthomoleculair voedingsadvies_therapie

Verder op zoek naar deze verdieping ben ik, naast het werken als huidtherapeut, de pre-master en master Gezondheidswetenschappen (MSc) gaan volgen. In deze master kon ik mijn interesse in wetenschappelijk onderzoek kwijt en heb ik veel geleerd over het verbeteren van de volksgezondheid en het verminderen van ziekten door preventieve maatregelen/beleid op het gebied van voeding, beweging en stress. Sinds 2019 ben ik afgestudeerd als gezondheidswetenschapper en direct na het afstuderen ben ik als docent aan de opleiding huidtherapie aan de slag gegaan. In de master Gezondheidswetenschappen miste ik echter ook het aspect: hoe zit het nou fysiologisch in het lichaam? Hoe kun je klachten verminderen door een gezonde levensstijl en de juiste voeding?

Orthomoleculaire therapie

Om deze reden ben ik in 2020 begonnen aan de opleiding tot Orthomoleculair Geneeskundig Therapeut (HBO). Ik kwam erachter dat er, naast huidklachten, ontzettend veel klachten zijn die je met een gezonde levensstijl en voeding aan kan pakken! Je hormonen, de gezondheid van je maagdarmstelsel, de hersenen en hoe je daar met (de juiste) voeding invloed op uit kan oefenen. Ik vind het prachtig! Mijn zoektocht heeft me een HBO, master en orthomoleculaire opleiding gebracht. Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik mijn passie en doel gevonden heb! Inmiddels heb ik een deel van deze opleiding voltooid en ben ik opgeleid tot orthomoleculair voedingscoach. Ik ben een doorzetter, iemand die graag wil doen waar ik zelf achter sta, en ik ben enorm leergierig - ik blijf mezelf altijd ontwikkelen.

Healthaholic_orthomoleculair voedingsadvies_therapie

The search continues

 

Na een lange zoektocht, heb ik mijn eigen gezondheid eindelijk écht onder controle. En nu is het mijn doel om jou te helpen datzelfde te bereiken. Weg van pijntjes, onzekerheden en ongemak. Door mijn expertise, werkervaring en opleidingen komen we echt tot de kern van je klacht. Zo verlichten we niet alleen je symptomen, maar verbeteren we je gehele gezondheid. Trust me: het is zoveel fijner zonder die vervelende klachten. Let's go for a happier you!

healthaholic - here to help you